UV Baskı
Bizler mutlu müşterilerimizden aldığımız değerler ışığında, uygun zaman diliminde ve tüm imkanlarımızla isteklerinize çözüm üretiyoruz.
UV Baskı Nedir?
UV baskı, ultraviyole ışık altında kuruma niteliğine sahip baskı boyalarıyla yapılmaktadır. Bu boyalar UV boya denmektedir. Bu işlemi yapan makineler de UV Baskı makinesi ismi verilmektedir.
Bu boyalar, kaliteye göre çeşitlilik göstermektedir. Ekonomik dijital UV boyaları basma yeteneğine sahip uzak doğu menşei makineleri, baskıları ekonomik olmasına karşın dayanımı oldukça düşüktür.
Buna ek olarak pleksi üzeri baskı işlemi de gerçekleştirmekteyiz. Pleksi materyali, kaliteli ve şeffaf olması nedeni ile ışık geçirgenliğini tam olarak sağlamaktadır. Bu yüzden reklam sektöründe sıklıkla tercih etmekteyiz.
UV Baskının Avantajları
Baskı sırasında kurumasından kaynaklı olarak, uygulama için kurumasını beklemeye gerek kalmadan anında uygulanabilmektir.
UV Baskıda; Solvent bazlı boyaların aksine insan sağlığını tehlikeye atmayan boyalar kullanılmaktadır. Solvent boyalar sadece baskı sırasında değil uygulama yerinde de havaya sürekli solvent vererek havayı teneffüs eden bireylerde yorgunluk, baş ağrısı yapabilmektedir.
Suya ve dış etkenlere karşı oldukça dirençlidir.
Bazı mürekkepler (LH100) tiner kimyasalına dahil bütün kimyasallara dayanıklıdır.
Kimi mürekkepler (LUS120) plastik yüzeylerde daha iyi tutunum sağlar ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır.
Bazı mürekkepler (LUS170) ultra esnekliği sayesinde baskı yapılan folyo ile tüm yüzeylerin kaplanmasına olanak sağlamaktadır.
Düz tabla(flatbed) makinelerde formlu yüzeylere baskı yapma şansı vardır. Bunun için Mimaki firması UJF 3040 mkII ve UJF 6042 mkII modellerini tavsiye etmektedir.
UV Baskı Makinelerimiz
333® olarak firmamızda sertifikası bulunmayan hiçbir ürün kullanmamaktayız. Dijital baskı makinelerimizin neredeyse tamamı Mimaki markadan oluşmaktadır. Ayrıca kullandığımız boyaların tamamında orijinal boyalar kullanmaktayız.
UV makineler 2 çeşide ayrılmaktadır. Düz zemin baskı makineleri ve rulo baskı makineleri.
Düz zemin baskı makineleri İngilizce’de flatbed olarak geçer. Altındaki malzemelerin %98’ini ayırt etmeden üzerine baskı yapabilmektedir. Flatbed baskı makinelerinde sert boya(LH100) ve yarı esnek boyalar (LUS120) tercih edilmektedir. Firmamızda da iki çeşit boya da gerek büyük makinelerde gerekse masaüstü UV makinelerde bulunmaktadır.
Rulodan ruloya baskı yapma niteliğine sahip baskı makinesi de firmamızın bünyesinde bulunmaktadır Ayrıca Bu makinemiz esnek UV boya (LUS170) kullanmaktadır. Ayrıca bu teknoloji, folyoda kuruma zamanı beklemeden hemen uygulama yapmaya olanak sağlamaktadır. Bu yüzden firmalar ve müşteriler tarafından sıkça tercih edilmektedir.
Hangi Yüzeylere Baskı Yapılabilir?
Neredeyse tüm yüzeylere UV baskı makineleri ile baskı yapmak mümkündür. İşin püf noktası, zeminin boya tutuculuk sağlaması yani vernik veya boyalı olmasıdır. Eğer boyalı bir yüzeyiniz yok ise ve baskı gerekmekte ise primer kullanımını önermekteyiz. Firmamızda primer özellikli baskı makinelerimiz bulunmaktadır. Ayrıca birçok etiket işinde baskı tutmayan yüzeylere bu makineler ile baskı yapmaktayız.
Kısacası; metal, ahşap, kağıt, mdf, mermer, alüminyum, sac, cam, seramik ve birçok yüzeye firmamızda baskı yapabilmekteyiz.
UV Baskı Çıkar mı? Silinir mi?
Bu baskı tekniği, diğer tekniklere nazaran dış etkilere karşı çok daha dayanıklıdır. Güneş ışıklarına karşı oldukça kendini koruyabilmektedir. Aynı zamanda sudan etkilenmez. Bu sebeplerden ötürü UV baskılar, silinmelere ve deforme olmaya karşı oldukça dirençlidir.
UV Baskı m2 Fiyatları Nedir?
Baskı ihtiyaçlarınız için hemen bizimle iletişime geçin. İşinizi dinleyelim, size en uygun baskı makinesini ve mürekkebi tavsiye edelim. Geleneksel çözümlere tepki olacak sıra dışı çözümlerimizle sizleri mutlu edelim. UV Baskı yapan yerler arasında siz de 333 Baskı firmasını tercih edin!
Ayrıca etiket ihtiyaçlarınız için 333etiket.com sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!
Cam UV Baskı
Bu baskı tekniği genelde dekorasyon amaçlı kullanılmaktadır. Bunun sebebi, oldukça şık bir görüntüye sahip olmasıdır. Cam üzerine hiçbir ekstra materyal ile sıvama yapılmaz. Direkt cam üzerine kısmi veya tamamına UV Baskı yapılabilmektedir. Ancak camdaki en büyük sıkıntı, camın mürekkebi emecek gözeneklerinin olmamasıdır. Ayrıca yüzeyi oldukça parlaktır. Cam üzerine tutunamayan UV mürekkepleri, cam yüzeyinden kolayca çıkabilmektedir. Ancak tecrübeli ekibimiz bu konuda birçok çözüm üretmiştir.