Pleksiglas(Akrilik) Uygulaması

Pleksiglas
Biliriz ki her müşterimiz birbirinden farklı ve kendi içinde değerlidir.
Bizler mutlu müşterilerimizden aldığımız değerler ışığında, uygun zaman diliminde ve tüm imkanlarımızla isteklerinize çözüm üretiyoruz.

Pleksiglas(Akrilik) Uygulaması Nedir?

Pleksiglas uygulaması, hem renkli hem de renksiz olarak bulunan bir üründür. Pleksiler, parlak bir görünüme sahiptir ve isteğiniz üzere ışıklı yapılabilmektedir. Aynı zamanda saydam ve yarı saydam olarak tercih yapılabilmektedir. Yapıca bakıldığında rahatça kesilebilir ve delinebilmektedir. Bu sayede kullanım alanı oldukça genişlemektedir. Kısaca bu malzemeye plastik cam ismini verebiliriz. 

Pleksiglaslar kesimde, şekillendirmede ve şişirmede bir sorun çıkarmaz. Ayrıca hafiftir ve üzerine basit bir şekilde üzerinde uygulama yapılabilmektedir. Camlardan daha dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bunun sebebi termodinamik bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca pleksiglaslar döküm levhası olduğu için imalat sırasında zor durumda bırakmazlar.

Şekil Alma

Pleksiglaslar 75 dereceden sonra şekle sokulmaya hazır hale gelmektedir. Verilen form soğuduktan sonra da aynı şekilde kalmaktadır.

Dayanıklılık

Pleksiglas darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Camlara oranla dayanıklılığı 6 kat daha fazladır ve kenarları keskin olmadığından kırıldığında bir zarar verme durumu söz konusu değildir. Ayrıca hava şartlarına karşı da oldukça dayanıklıdır.

Işık Geçirgenliği

Işık geçirgenliği oldukça yüksektir. Bu sayede iç ve dış mekanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Pleksiglas Fiyatları

Pleksiglas fiyatları işçiliğe ve kullanılan malzemenin kalitesine göre değişim göstermektedir. Bünyemizde uzun zamandır pleksiglas uygulamaları gerçekleştirmekteyiz. Bu sayede konu hakkında ciddi tecrübe sahibi edinmiş olduk. Pleksiglas ihtiyaçlarınız için hemen iletişime geçin. İşinizi dinleyelim, size en uygun uygulama tekniğini ve fiyatını önerelim. Ayrıca etiket ihtiyaçlarınız için 333etiket.com‘u ziyaret etmeyi unutmayın!

Pleksiglas Nerelerde Kullanılır?

Reklamlarda, tabelalarda ve aynı zamanda aydınlatma ürünü olarak kullanılmaktadır. Ayrıca istek durumunda masalar, sandalyeler ve ev dekoratiflerinde sıklıkla karşımıza çıkar. Günlük hayatta optik sektöründe gözlüklerin koyulduğu standlarda pleksiglasa rastlamaktayız. Bu tarz sektörlerde genelde reklam, bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Pleksiglas sayesinde başka darbeler ve tozlanmalar engellenir. Bu yüzden pleksiglas büyük ve özel makinelerin korunmasında büyük önem taşımaktadır. Broşür veya kağıt koymak için malzemeye uygun biçimlerde pleksi levhalar üretilmektedir. Bu üretimler genelde ofisler, şirketler ve eczanelerde kullanılmaktadır.

Pleksiglas Plastik mi?

Hafif plastik bir yapısı vardır. Aslında pleksi, renkli ve renksiz modelleri bulunan bir camdır. Ayrıca saydam veya yarı saydam olabilmektedir. Buna ek olarak kolay işlenir, kesilir ve delinebilmektedir. Piyasada genelde 1,5 - 2,5 mm kalınlığında bulunmaktadır. Ancak duruma göre istediğiniz kalınlıkta üretimi de gerçekleştirilebilmektedir.

Pleksiglas Sağlıklı mı?

Akrilik amacına uygun bir biçimde kullanıldığında sağlığa zararı yoktur. Bu sayede; inşaat, otomotiv ve sağlık sektörü olmak üzere birçok sektörde sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca bu sektörler için güvenli bir malzeme olarak kabul edilmektedir.

Pleksi Kırılır mı?

Pleksi malzemesi kırılmaz. Bu sayede iç ve dış mekanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca pleksiglaslar ısıya oldukça dayanıklıdır. Döküm pleksiler 75 °C'den sonra yumuşaya başlamaktadı.. Bu sayede şekil verilebilir hale gelmektedirler.

Pleksiglas Nasıl Kesilir?

Çentik bıçağı veya dremel aleti ile pleksiglasları kesebilirsiniz. Malzemenin üzerine kesilmek istenen alan işaretlenir. Ardından ucu keskin bir bıçakla, malzemeyi kenarından bükün. Ayrıca levhayı yerinde tutmak için kıskaçların kullanılması elzemdir. Eğer levhanın kenarları kavisli ise, zımparalanıp pürüzsüz hale getirilmektedir.

Pleksi Silikon ile Cama Yapışır mı?

Pleksiler, silikon kullanılarak çok kolay bir şekilde cama yapışabilmektedir. Eğer bu uygulama işlemini iyi yaptığınızda camdaki su gibi sızdırmaz. Bu yüzden işini bilen kişilerle çalışmak oldukça önemlidir. Kısacası pleksi, silikon ile yapışır.