Baskı

Baskı
Biliriz ki her müşterimiz birbirinden farklı ve kendi içinde değerlidir.
Bizler mutlu müşterilerimizden aldığımız değerler ışığında, uygun zaman diliminde ve tüm imkanlarımızla isteklerinize çözüm üretiyoruz.

Baskı Nedir?

Günümüzde birbirinden farklı baskı teknikleri kullanılmaktadır. Her tekniğin ve yöntemin basım hızı ve adet sayısı farklıdır. 

Bir görselin herhangi bir materyal üzerine çeşitli yöntemlerle renkli veya renksiz olarak aktarılma işlemine denmektedir. Bu yüzden işe göre teknik seçimi yapılmaktadır. Kısaca bu teknikler ikiye ayrılmaktadır: Dijital ve Geleneksel baskı.

Bünyemizde birçok basım tekniğini aktif olarak kullanmaktayız. İşimizi biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. Detaylı bilgi için baskı sayfalarımızı ziyaret edin.

Senelerdir hem dijital hem de geleneksel baskı için sıra dışı çözümler üretiyoruz. Basım ihtiyaçlarınız için hemen bizimle iletişime geçin. Size en uygun basım türünü ve fiyatı önerelim.

Ayrıca etiket ihtiyaçlarınız için 333etiket.com‘u ziyaret etmeyi unutmayın!

Dijital Baskı
Fotoğraf Baskı
Kanvas Baskı
Fine Art Baskı
Sergi Baskı
Mat, Parlak ve Metalik Baskı
Folyo Baskı
Taş Baskı

Dijital Baskı Nedir?

Yeni nesil teknikler hakkında konuşacaksak, ilk olarak dijital baskıdan bahsetmemiz gerekmektedir. 

Elektronik ortamda hazırlanmış tasarımların, gelişmiş teknolojiler yardımıyla basılma işlemine denir. Aynı zamanda bu işlemi hızlı ve kaliteli bir şekilde yapmaktadır. Buna ek olarak; geleneksel tekniklere göre sayfa başına daha çok ürün almaktadır. Bu yüzden oldukça ekonomiktir ve sıklıkla kullanılmaktadır.

Ayrıca hava şartlarına karşı oldukça dirençlidir. Bunun sebebi; makineler, solvent bazlı boya kullanmaktadır. Buna ek olarak bu basım tekniği, boyut sınırlandırmasını ortadan kaldırmıştır.

Bu basım tekniği; etiket, kartvizit, kart, davetiye ve fotoğraf gibi baskı çeşitlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Avantajlar

Teknolojideki gelişmeler, basım ihtiyacı olan birçok kurumun işini kolaylaştırmıştır. Bu sayede Teknoloji; fiyat avantajı sağlayarak, yaratıcı birçok uygulamayı mümkün kılan çözümler sunmuştur. Düşük maliyet, yüksek hız ve tasarım özgürlüğüne sahip olduğu için sıklıkla tercih edilmektedir. Dijital baskılar, uzun süreli dayanıklılık sağlayan solvent bazlı boyalar ile kullanılmaktadır. Bu sayede tanıtım veya duyuru amaçlı kullanılan reklam ürünleri hazırlanmasına olanak sağlanıyor. Ayrıca tercih doğru yapıldığı takdirde, reklamın akılda kalıcı olmak ihtimali daha yüksektir. Yüksek hızda kaliteli baskılar üretmektedir. Bu sebeple işi hızlı teslim etmek konusunda büyük avantaj sağlar. Ayrıca maliyet konusunda geleneksel tekniklere kıyasla zayiat daha azdır. Bu kadar avantajına rağmen atık kontrolü konusunda maksimum verim sağlamaktadır. Bu sebeple doğaya karşı minimal zarar verme amacına ulaşma potansiyeli doğar.

Geleneksel Baskı Nedir?

Bu teknik, genelde eski tarihlerden günümüze ulaşmış basım türüdür. Kullandığımız geleneksel teknikler Serigrafi ve Ofset baskıdır. 

Ofset; plakaları lastik örtüler ve mürekkep kullanmaktadır. Alüminyum plakalar görüntüyü lastik bir örtüye aktarır. Bu da bir kağıt yaprağının üzerine yuvarlanarak bir görüntü bırakmaktadır.

Serigrafi; elekler yardımıyla yapılan tekniktir. Elekler genellikle ağ gibi gözenekli malzemelerden yapılmaktadır. Alt tabakanın üzerine görüntü içeren şablonlar yerleştirilir. Ardından yazıcı görüntü ekrandan yüzeye itmek için ekrana mürekkep uygular. Serigrafi, malzemeye işlem uygulamaz. Bu nedenle, genellikle balonlar veya ince kumaşlar hassas yüzeylere işlem yapmak için kullanılmaktadır.

Avantajlar

Serigrafi, hem tek hem de seri çıktılar için oldukça elverişlidir. Bu yüzden bireysel veya kurumsal ihtiyaçlar için iyi bir çözümdür. Buna ek olarak dayanıklıdır ve dış mekan kullanımlarında sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle açık hava reklamları için kullanıma uygundur. Ayrıca oldukça pratik ve uzun ömürlü bir yöntemdir. Bu sayede tişört ve çanta gibi birçok ürüne, renk yelpazesi sayesinde akılda kalıcı tasarımlar sağlar. Ofset, düşük maliyet ve kısa zamanda çok miktarda çıktı alma kapasitesine sahiptir. Yani fiyat-performans tekniğidir diyebiliriz. Buna ek olarak yüksek kalitede renk seçenekleri sunar. Ayrıca kabartma ve damgalama gibi tekniklere uygulama olanağı sağlar. Birçok sektörde basım ihtiyacını karşılar. Düşük, orta ve yüksek hacimli baskılarda uygulanabilir.

Baskı Nasıl Yapılır?

Temelde 3 farklı teknik kullanıyoruz. Bu teknikler; Dijital, Serigrafi ve Ofset baskı. 

Dijital: Bu teknikte, temelde 8 ana rengi içeren birbirinden farklı 8 kartuş kullanılmaktadır. Bu kartuşlara bağlı kanallardan kartuşlara boya aktarılır. Ardından küçük kartuşlardan, boya basım kafasına iletilerek basım işlemi gerçekleştirilir. Boya aktarma işlemi makine tarafından otomatik yapılmaktadır.

Serigrafi: Basım yapmak istediğimiz, ipek gerili bir çerçeveye pozlanmaktadır. Yani ipek gerili çerçevemizde istediğimiz desen boş ipek, geri kalan her koyu yeşil emülsiyon ile kaplı haldedir. Bu sayede çerçeve içerisine dilediğimiz renk ve türden boyayı koyup, ragle yardımıyla baskıyı tamamlayabiliriz.

Ofset: Basılmak istenen görsel, yağ bazlı bir mürekkep ile yüzeyi düz hale getirilmiş bir kireçtaşı üzerine çizilmektedir. Bu işlemin ardından uygulanan özel bir çözelti, görselin yer almadığı yerler tarafından emilir. Bu sayede görseli oluşturan yağlı bölgelere nüfuz etmez.