Baskı Ankara

Ankara Baskı Firması, Baskı Fiyatları, Fotoğraf Baskı, Etiket Baskı, Baskı Çeşitleri,Uv Baskı, Dijital Baskı

Baskı Ankara

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text el_class=”yazisag” css=”.vc_custom_1602866192909{margin-top: 5em !important;}”]Baskı Ankara, bir kağıt, folyo vb. materyal üzerine baskı makinesi aracılığıyla görüntü, şekil veya yazıların aktarılmasıdır. Baskı, sanatçısının başka bir ortamdaki bir yapıtın kopyası olmaktan çok özgün bir sanat eseri olarak hayata geçirdiği bir grafik sanatı eseri olarak düşünülebilir.

Baskılar, ilkel zamanlarda bir görüntünün ahşap blok, metal plaka veya taş gibi sert bir yüzeye (matris olarak bilinir) çizilmesi veya oyulmasıyla üretilirdi.

Bu yüzey daha sonra mürekkeplenir ve baskı uygulanarak görüntü kağıda veya başka bir malzemeye aktarılır, böylece baskılar oluşturulurdu. Ortaya çıkan ve yazdırılan görüntü, plakadaki görüntünün tam tersidir.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”399″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”980″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text el_class=”yazisol” css=”.vc_custom_1602866319680{margin-top: 3em !important;}”]

Ankara Baskı Firmaları

Resimlerden veya çizimlerden farklı olarak, baskılar genellikle her biri aynı mürekkepli plakadan oluşturulmuş kalıplar vasıtası ile yapılmaktadır. Ankara Baskı firmaları, çalışmalarını gerçekleştirmek ve işlemek için bilgisayarları kullandıklarında, ürünleri basmak için büyük ölçekli ofset, ankara dijital baskı makinelerini kullanabilir. Bu karmaşık yazıcılar, tutarlı şekilde tonlanmış bir görüntü sağlamak için mürekkebi kağıda ince bir sis halinde dağıtmak için gelişmiş bir baskı-kafası kullanmaktadır. Resim veya çizim gibi başka bir ortamda ortaya çıkan bir çalışmanın kopyası olan dijital-baskı, bir reprodüksiyondur ve orjinal görüntü veya tasarım olmayabilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1602866360192{margin-top: 2em !important;}”][vc_column_text el_class=”yazisag”]

Ankara Baskı Firması

Baskının tanımını bir metin, şekil veya fotoğrafın kağıt, karton, folyo, kumaş vb. basılabilir malzeme üzerine çeşitli baskı-teknikleri vasıtasıyla renkli veya renksiz olarak aktarılması olarak tanımlamamız mümkündür. Kullanım yerlerine göre değişik türde dijital baskı ankara teknikleri vardır. En çok kullanılan teknikler; ofset-baskı, dijital-baskı, elek-baskı (serigrafi), dokuma- baskı, tampon-baskı ve çukur-baskı (tifdruk-baskı) dır.  Baskıdaki her tekniğin maliyeti farklılık göstermekle birlikte baskının hızı, kullanılabilir renk aralığı veya baskının kapasitesi gibi farklı özellikleri vardır. Ankara Baskı Firması olarak, en kaliteli ve modern teknikleri kullanan baskı makinelerini kullanmaktayız.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1162″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”yazisol”]

Ofset Baskı

Ofset Baskılar, matbaacıların sıklıkla kullandığı baskılardandır. Bu baskının çalışma prensibi suyun,  mürekkeple birbirine karışmaması ilkesidir. Yağlı olan kısımlar mürekkebi alırken, suyla ıslanmış kısımlar mürekkebi almaz. Baskıyı yapan kalıpta, basılacak kısımlar ve basılmayacak kısımların eşit yükseklikte olmasında ötürü düz baskı-sistemi olarak adlandırılır. Gazete, dergiler çoğunlukla ofset-baskı tekniğiyle basılmaktadır.

Bu baskı-sisteminde farklı metallerden üretilen kalıplar kullanılır ve yüzeyleri ışığa karşı aşırı hassas emaye isimli madde ile kaplıdır. Emaye isimli bu madde mürekkebi tutmakta ve suyu itmektedir. Bu sebeple ofset-baskı sisteminin olmazsa olmazıdır.

Ofset Baskının Çalışma Prensibi

Sağladığı düşük maliyet ve yüksek hız gibi avantajları sebebiyle, her ne kadar yavaş ve ilkel bir sistem olsa da, ofset-baskı günümüzde tüm dünyada en sık kullanılan sistemdir. Bu sistemde “suyun yağ bazlı mürekkeple karışmaması” prensibi temel alınmaktadır. Kullanılan baskı-kalıbında, basılacak kısımlar ile basılmayacak kısımların eşit yükseklikte olması sebebiyle “düz-baskı sistemi” ya da “endirekt-baskı sistemi” olarak da adlandırılır. Bu baskıda kullanılan ve farklı metallerden yapılan kalıpların yüzeyi, ışığa son derece duyarlı emaye isimli madde ile kaplıdır. Emaye isimli bu madde mürekkebi tutmakta ve suyu itmektedir. Bu sebeple ofset-baskı sisteminde büyük bir önem taşır.

Ofset Baskının Avantajları

Ofset-baskı makinesi, bir defada renkli-baskı yapma kabiliyetine sahiptir. Çünkü basılacak her renk için ayrı bir baskı ünitesine sahiptir. Mavi, kırmızı, sarı ve siyah (Cmyk),renkler birbirlerine belli oranda karışarak, istenilen rengin elde edilmesi için kullanılır. Baskı yapılacak kağıt bu renk birimlerinden geçmektedir.

Baskıda kullanılan merdaneye, blanket adı verilir. Esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle blanket kâğıda bastırıldığında esner ve hem kağıtla hem de baskı-kalıbı ile temas etmektedir. Blanket,  hem su hem de mürekkep merdanesine temas etmesine rağmen, baskının yapılacağı yere mürekkebi, baskı olmayacak yere de suyu alır. Kalıptaki emaye kaplı alanlar mürekkebi aldıktan sonra mürekkepli yerler blanket’e aktarılır. Baskının yapılacağı alandaki mürekkep kalıp üzerinde düz vaziyettedir. Fakat  blanket’e ters olarak geçer. Daha sonra burdaki ters görüntü, baskı-kazanı ve blanket kazanı arasında geçen kağıda düz vaziyette basılır ve baskı işlemi tamamlanır.

Ofset Baskılar 2 gruba ayrılır:

Tabaka Ofset-Baskı: Bu baskılarda tabaka kâğıtlar kullanılmaktadır. Boyutları, 25×35 cm’den 70×100 cm’ye kadar çıkabilmektedir. Gazete, dergi, kitap vb. basımlar için uygundur. İki, dört, beş, altı, sekiz, on, on iki renge kadar basabilen çeşitleri vardır.

Web Ofset-Baskı: Bu baskılarda ise bobin kağıtlar kullanılır. Tabaka ofsete göre düşük maliyetli olup, baskının hızı yüksektir. Gazete ve dergi basım işlerinde kullanılmakta olup, günümüzde en çok kullanılan baskılardandır.

Ofset Baskının Dezavantajları

Ofset baskı işlemi için her tasarım veya iş için ayrı baskı-kalıpları oluşturulması gerekmektedir. Eskiden kalıp için filmler kullanılmaktaydı ve bu filmler manuel olarak banyo işleminden geçmekteydi. Günümüz teknolojisinde kalıp alma işlemi makine aracılığıyla otomatik olarak ve çok daha hızlı şekilde yapılmaktadır. Offset baskıda kalıptan ik baskının alınacağı zaman test baskısı alınmakta, cross ayarı, makas ve kağıt ayarı yapılmaktadır. Ofset baskının sonrasında laminasyon, dispersiyon, lak uygulaması yapılmaktadır.

Serigrafi (Elek) Baskı

Serigrafi baskıya ipek baskısı veya elek baskı adı da verilmektedir. Metal veya ahşap karkasa ipek kumaş gerilir. Karkasın üst kısmı ışığa duyarlı yeşil emülsiyon ile kaplanır.  Baskıda kullanılacak tasarım bu karkasa flüoresan ışık ile pozlanır. Böylece serigrafi baskının kalıbı oluşturulmuş olur.

Sonraki aşamada baskı yapılacak yüzeyin üstüne baskı kalıbı yerleştirilir. Emülsiyon kaplı yüzeye yeteri kadar su bazlı veya akrilik boya dökülür, ardından ragle ile tek geçişte baskı kalıbındaki mürekkep, basılacak yüzeye aktarılır ve baskı kurumaya bırakılır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content” css=”.vc_custom_1603292015116{padding-top: 125px !important;padding-bottom: 50px !important;background-image: url(https://sedatpolat.web.tr/baski/wp-content/uploads/2020/08/baski-05.png?id=398) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][testimonials orderby=”date” order=”DESC” style=”single-photo” hide_photos=”1″][/vc_column][/vc_row]

Benzer Haberler

Yeni Haberler